Ministerija derėsis dėl 118 mln. eurų Norvegijos, Islandijos ir Lichtenšteino paramos

deresisVyriausybė trečiadienį pavedė Finansų ministerijai koordinuoti derybas dėl naujojo 2021–2028 metų Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinių mechanizmų finansavimo laikotarpio, per kurį Norvegija, Islandija ir Lichtenšteinas Lietuvai skirs beveik 118 mln. eurų.

Konsultuojantis su kitomis institucijomis dvišalėse derybose bus tariamasi dėl konkrečių finansavimo sričių Lietuvoje, pranešė ministerija.

„Naujuoju laikotarpiu skiriamas lėšas toliau investuosime taip, kad būtų įgyvendinti esminiai pokyčiai numatytose srityse bei panaudotas bendradarbiavimo su šalimis partnerėmis potencialas perimant jų gerąją patirtį ir žinias“, – pranešime sakė finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė-Markevičienė.

Pagal susitarimą siūloma skatinti žaliąją pertvarką, stiprinti demokratiją ir teisę, didinti socialinę įtrauktį. Konkrečios finansavimo sritys bus nustatomos atsižvelgiant į nacionalinius interesus ir derybų su paramą teikiančiomis šalimis rezultatus.

Šiuo metu baigiasi trečiasis EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų finansavimo laikotarpis, kai Lietuvai taip pat buvo skirta beveik 118 mln. eurų.

Investicijomis Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija siekia mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus bei stiprinti dvišalius santykius su 15 ES šalių Vidurio ir Pietryčių Europoje bei Baltijos šalyse.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode